لزوم تعظیم شعائر الهی

seyedan_1

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین.
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم(و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب)(الحج:۳۲)

از برنامه هائی که در اصلاح جامعه بسیار تاثیر گذار و نقش مهمی در رشد و تکامل قشرهای مختلف دارد تعظیم شعائر الهی است.
شعائر الهی یعنی برنامه هائیکه مردم را به طرف خداوند متعال متوجه می سازد و ارتباط انسانها را با خداوند متعال تقویت می کند, مثلا کارهائیکه در حج انجام می گیرد, به عنوان شعائردر قران مجید یاد می شود . (ان الصفا و المروه من شعائر الله)(البقره:۱۵۸)
با توجه به آنچه گفته شد, یکی از مواردی که این تاثیرگذاری را دارد وجامعه را به طرف خداوند متعال حرکت می دهد, بزرگداشت شخصیتهای الهی است. زیرا با گرامی داشتن آنها به صورتهای مختلف, جشن و عزاداری, مردم به عظمت آن شخصیتها متوجه می شوند.
و با این توجه به محبت و علاقه به آنها می رسند و با علاقه و محبت به آنها مطالب فکری واعتقادی واخلاقی و رفتاری, وآنچه از برنامه های رستگاری از آنها رسیده است, متذکر می شوند. و با این توجهات و دریافتهای اعتقادی واخلاقی و عملی وفردی واجتماعی وعبادی و اقتصادی به حرکت تکاملی, موفق می گردند ودر نتیجه به قرب الهی و سعادت همیشگی میرسند.
و از بزرگوارانیکه بزرگداشت و تکریمشان چنین آثاری دارد, چه اینکه زندگیشان سراسر نور و درس و هدایتگری است و بهترین مطالب فوق­ الذکردر زندگی کوتاه ایشان در تاریخ, به یاد مانده است و در حقیقت چشمه و کوثر نشر حقائق می باشند, حضرت فاطمه صدیقه علیها سلام الله است که عظمت و پاکی از هر نادرستی حضرتش در آیه تطهیر(الاحزاب:۳۳) وموقعیت تقرب حضرتش در پیشگاه خداوند متعال در آیه مباهله(آل عمران:۶۱) و ایثار گری و توجه به رفع نیاز دیگران  در آیه اطعام(الانسان:۸) ونجات بخشی و دوستی ایشان در آیه قربی زیرا این مودت و محبت  در آیات مبارکات دیگر بیان شده است, که به نفع خود مردم وآن نفع وسود همان هدایت شدن آنهاست. (قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی)(الشوری:۲۳)-(قل ما سئلتکم من اجر فهو لکم)(سبا:۴۷)–(قل ما اسئلکم علیه من اجرالا من شاء ان یتخذ الی ربه سبیلا)(الفرقان:۵۷)آمده است.
بنابراین هر چه بیشتر تکریم و تعظیم حضرتش انجام گیرد از موارد روشن تعظیم شعائر الهی است.
امید است در این ایام که اوقات سوگواری و شهادت مظلومانه حضرت زهرا علیها سلام الله است, جامعه اسلامی  و دوستداران آن حضرت در سوگواری و برپایی مجالس عزاداری گسترده و به صورتهای مختلف اظهار تاثر واندوه داشته و آثار علمی و اخلاقی و اجتماعی  وعفت فداکاری و درسهای زندگی که از حضرتش به جای مانده است را تشریح وتبین نموده, وجامعه را به طرف خوبیها و ارزشهای حقیقی سوق دهند. و درسال جاری که شهادت حضرتش با ایام فروردین مقارن گردیده بدیهی است که برنامه های معمول نباید منافاتی با بزرگداشت شهادت حضرتش داشته باشد.

در پایان از خداوند متعال  توفیق انجام چنین برنامه های سودمند را به همگان درخواست دارم .
آمین یا رب العالمین.

سید جعفر سیدان

پیشنهاد ما به شما

گفتگویی‌باجمعی‌ازدانش‌آموزان‌ودانشجویان./استادپاسخگو:دکترباقر‌پورکاشانی.

صـوٺ گـفٺگو: دانلـــ📥ـــــود 🖇#گفتگو ❋گفتگویی‌باجمعی‌از: ❋دانش‌آموزان‌ودانشجویان. ❋استادپاسخگو:دکترباقر‌پورکاشانی. ❋تاریخ:ششم‌اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳. ❋جلسهٔ‌پنجاه‌‌و‌یکم ❋اهمّ عناوین گفتگو:⇩⇩ ❋جمع‌آوری قرآن. ❋بررسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green