شرح‌ تحریف‌ معنایی‌ در قرآن.

صوت ســـخنرانی:

سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی

𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:

دانلـود‌ویـدئو‌📥

دانلـود‌ pdf 📥

دانلـود‌صـوت📥

┓ 🖌┏؛
┛┗؛  شرح‌ تحریف‌ معنایی‌ در قرآن ↓📋 › ؛

یک تحریفی که جا دارد در مورد آن بحث شود، تحریف معنوی در قرآن است. این تحریف در تمام کتب آسمانی صورت گرفته است. یعنی ما یک معنای باطلی را، یک معنای نادرستی را، حمل بر ظواهر قرآن بکنیم. مثلاً یک محتوای نادرست، یک سبک نادرست، یک جنایتی را حتی حمل بکنیم نسبت به محتوای قرآن!
من یادم است آن زمانی که جریان داعش در سوریه بسیار پررنگ بود، یک فیلم خودم دیدم که چهار پنج نفر افرادی بودند از این داعشی‌ها، یک نفر را خواباندند، چاقو هم زیر گردنش گذاشتند، یک آیه از قرآن خواندند و طبق این آیه قرآن استناد کردند که داعش بر حق است و باید این کار را بکنیم و سر طرف را بریدند!
یک حمل به یک معنای نادرست نسبت به ظواهر آیات که ما نگاه می‌کنیم که نه تنها در بین جریانات سیاسی صورت گرفته، در بین نگاه‌ها و روش‌ها هم هست. مثلاً جمعی از متصوفه، چگونه بازی دادند آیات قرآن را و به نفع خودشان استفاده کردند! چه در خداشناسی! چه در تبعیت از قطبشان! چه در صلح کل! این مبانی و عقائد باطل خودشان را تحمیل کردند به آیات قرآن!
مثلاً وهابیت! کتاب‌های وهابی‌ها را نگاه کنید! از همین آیات استفاده می‌کنند و شرک شیعه را در نظر می‌گیرند، مهدورالدم‌بودن شیعه را لحاظ می‌کنند و عقائد فاسد خودشان را به قرآن حمل می‌کنند!
خوب است که یک مواردی بررسی شود و اینکه بر چه معیار و ضابطه‌ای ما می‌توانیم فهم و درکی نسبت به قرآن داشته باشیم، تا چه اندازه می‌توانیم پیش برویم، حمل به چه معانی در چه حدودی می‌توانیم نسبت به آیات داشته باشیم؟ این‌ها را ان‌شاءالله جلسه آینده من خدمت بزرگواران هستم.
دانشجو:
این‌ها از مصادیق تفسیر به رأی است؟
دکتر باقرپور کاشانی:
بله از مصادیق تفسیر به رأی هست که می‌آیند چه کار می‌کنند؟ حمل می‌کنند یک مفهومی که خداوند متعال، رضایت به این نداشته و خداوند متعال این حرف را قبول ندارد! و این را نسبت می‌دهند به ربوبیت! می‌‌گویند چنین چیزی مثلاً انجام گرفته!
گاهی‌اوقات تفسیر می‌کنند به صورت ظاهری و مثلاً یک معنای نادرستی را حمل می‌کنند که تأویلات نادرستی دارند! می‌گویند تأویل مثلاً این آیه، فلان چیز هست! که این هم بالاخره یک تأویلی نامطلوب، یک محتوای نامطلوبی را در ارتباط با بطن و کتمی یک آیه بخواهیم حمل کنیم، این هم امر باطلی هست!
لذا در جریان تأویل هم توضیح می‌دهم که تأویل تنها شأنش در ارتباط با خدا و راسخون در علم هست. یعنی شخص نبی مکرم اسلام و اهل بیت علیهم‌السلام ایشان. هیچ کسی حق تأویل در آیات را ندارد. اگر چنانچه بحث تأویل هم مطرح شد، بله از باب مثلاً احتمال اشکال ندارد یک نفر بگوید مثلاً این آیه احتمال می‌رود در مورد امام زمان علیه‌السلام باشد! احتمال می‌دهد. اما اینکه محکم بیاید بگوید بله تأویل این آیه مثلاً در ارتباط با فلان شخصیت یا امام زمان علیه‌السلام است، دلیلی هم پشتش نباشد، کار اشتباهی است! ولو اینکه خود عقیده مهدویت درست است، اما این نسبت را دادن، تأویلی را به یک آیه دادن اشتباه است!
چه بسا حالا آقایانی که مطالب نادرست و انحرافی و باطلی را به بطن و کتم یک آیه نسبت می‌دهند!

-دکتر وحید باقرپور کاشانی.

پیشنهاد ما به شما

پاسخ به نقدهای مهندس علیرضا زجاجی – مبلغ احمدالحسن – در روش نقد کتاب عقائدالاسلام.

صوت ســـخنرانی: سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green