صوت ســـخنرانی:
سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی
𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:
-┓ 🖌┏؛
┛┗؛ امر رجوع به راویان حدیث در غیبت کبری توسط امام عصر علیهالسلام ↓📋 › ؛
بحث اینکه ما تبعیت از غیر معصوم میکنیم، از باب ناچاری هست. وقتی که حجت ما غائب هست، رجوع کنیم به کسانی که احادیث ائمه علیهمالسلام را نقل میکنند و بفهمند که این حدیث هست یا حدیث نیست! سره را از ناسره بتوانند تشخیص بدهند.
شما ببینید در کتاب الغیبه جناب شیخ طوسی، صفحه ۲۹۰، حدیث ۲۴۷؛ این حدیث در کمالالدین و تمامالنعمه شیخ صدوق هم آورده، جلد دوم، صفحه ۴۸۳، باب ۴۵، حدیث چهارم:
«اسحاقبن یعقوب، درباره تکلیف شیعیان در غیبت کبری از امام عصر علیهالسلام سؤال میکند و در ذیل این سؤال، پاسخی را امام علیهالسلام در توقیع میفرستند که:
«وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَهُ فَارْجِعُوا فِیهَا إِلَى رُوَاهِ حَدِیثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِی عَلَیْکُمْ وَ أَنَا حُجَّهُ اللَّهِ عَلَیْهِم».
«اما در رویدادهای زمانه، به راویان حدیث ما رجوع کنید. آنان حجت من بر شمایند و من حجت خدا بر آنانم».
پس بحث رجوع را مطرح کرده.
ببینید راوی حدیث بالاخره این حدیثشناس خُبره تشخیص میدهد میگوید این درست است یا نادرست.
مگر مرجع در توضیحالمسائل چه چیزی میآورد؟ از خودش که مایه نمیگذارد!
آن چیزی که مورد حدیث هست، میآید همان را به زبان فارسی برای شما طبق یک مسأله مدون بیان میکند.
قبلاً هم فقها چهکار میکردند؟ میآمدند همان حدیث هم میآوردند. این هم اشکال ندارد. خوب است اتفاقاً الان این کار هم بشود. یک کتاب مستقلی باشد آن احادیثش هم بیاورد. فتوایش را مرجع بدهد، بیاورد، کار قشنگتری هست. چون به خاطر اینکه حدیث خوانده میشود، یک نورانیتی درک میشود. حداقل بفهمد از کجا آورده.
بهعلاوه، روایات فراوانی هست از ائمه معصومین علیهمالسلام که این بحث را مطرح کردند که حالا ما مبانی را برای شما بیان میکنیم، اما شما بحث تفریع و اینکه بالاخره نسبت به آن مسأله بتوانید که جواب را پیدا کنید، این وظیفهای هست که در ارتباط با شماست؛ که این بحث را من مفصل در جلسات گذشته بیان کردم.
-دکتر وحید باقرپور کاشانی.