صوت ســـخنرانی:
سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی
𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:
دانلـودویـدئو📥
┓ 🖌┏؛
┛┗؛ معرفی کتب متقدمی که قرائتهای قرآن را جمعآوری کردهاند. ↓📋 › ؛
در خصوص قرائتهای قرآن، جمعی از کسانی که قصد داشتند قرآن را از اعتبار ساقط کنند و بگویند این قرآن برای شما حجیتی ندارد و تحریف واقعشده، مطرحکردنِ قرائتهای متعددی هست که در خصوص قرآن هست.
در خصوص این قرائتها، تعداد این قرائتها چندتاست. مشهور اینکه بیان میکنند میگویند هفت قرائت هست.
اما ما میبینیم که قرائتهای دیگری هم بوده. هفت تا در بین قرائتهای دیگر بولد شده؛ بیشتر مطرح شده. وگرنه قرائتهای دیگری بوده. حتی در این خصوص کتابهایی نوشته شده. من خدمتتان عرض کنم در مورد تعدد این قرائتها؛ اولین کتابی که این قرائتها را جمعآوری کرد، فردی به اسم اَبوعُبِیْدْ قاسمبن سَلامِ خُزاعی (متوفی ۲۲۴ هجری قمری) هست که همه قرائتها را با همان هفت قرائت مطرح و معروف، اینها را میآورد و در بیست و پنج قرائت خلاصه میکند.
یعنی یک کتابی مینویسد، تا بیست و پنج قرائت را مطرح میکند که این هفت قرائت مطرح هم داخل اینهاست.
پس از ایشان، احمدبن جُبیربن محمد کوفی، ساکن أنطاکیه. أنطاکیه شهری بوده در روم باستان، الان یک قسمتی هست در ترکیه.
ایشان متوفی ۲۵۸ هجری قمری هست. درباره قرائتهای پنجگانه که از هر شهر معروف یک تن قاری را انتخاب کردند کتابی را تألیف میکند، پنج تا قرائتش را میآورد.
بعد از ایشان باز کتابی که تألیف میشود، قاضی اسماعیلبن اسحاق مالکی (متوفی ۲۸۲ هجری قمری)، که با قالون همشاگرد بود، کتابی درباره قرائات، تألیف و قرائتهایی که میآورد، بیست تن از علما قرائتهایش را میآورد که این هفت تن هم داخل این بیست تن بوده. بیست تا قرائت را مطرح میکند.
پس از این فرد، محمدبن جریر طبری (متوفی ۳۱۰ هجری قمری) کتابی به نام الجامع تألیف میکند و بیش از بیست قرائت در آن گردآوری میکند، کتابی در این خصوص تألیف میکند.
و کمی بعد از طبری، ابوبکر محمدبن احمدبن عمر داجونی (متوفی ۳۲۴ هجری قمری) ایشان هم در مورد قرائتها کتابی را مینویسد و ابوجعفر طبری را نیز یکی از قاریان دهگانه به حساب میآورد. ده تا قرائت هم آنجا مطرح میشود.
پس از ایشان، ابوبکر احمدبن موسیبن عباسبن مجاهد (متوفی ۳۲۴ هجری قمری)، اولین کسی هست که همین قرائتهای هفتگانهای که الان مطرح هست، منحصر میکند به همین قرائتهای هفتگانه و در کتابش میآورد و این مسئله را مطرح میکند.
پس ببینید اولاً در آن قرون ابتدایی که مطرح شده، مثلاً دو قرن از اسلام که گذشته، قرائتها تا حتی بیش از بیست قرائت مثلاً گاهیاوقات مطرح شده است.
اما الان محل بحث اینکه حالا آن قرائتها تکلیفش چی شد؟ چه شد توجه به این هفت قرائت کردند؟ این خودش یک بحثی هست، باید بحث تاریخی بررسی شود.
اما آن چیزی که مهم هست اینکه بعضی منحصر بدانند در هفت قرائت، نه! اینگونه نیست!
طرف کتابی تألیف کرده، بیش از بیست تا قرائت هم مطرح کرده است!
-دکتر وحید باقرپور کاشانی.