بهترین و نزدیک‌ترین پاسخ‌ها به آتئیست‌ها در مورد خدا در قرآن و احادیث.

صوت ســـخنرانی:

سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی

𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:

دانلـود‌ویـدئو‌📥

دانلـود‌ pdf 📥

دانلـود‌صـوت📥

برهان به معنای حقیقی، ان‌شاءاللّٰه که پیش می‌بریم که اعتقاد من این هست، حالا می‌گویم، ما قوی‌ترین براهین اثبات وجود خدا در فرمایشات معصومین علیهم‌السلام هست، در فرمایش قرآن و معصومین علیهم‌السلام هست؛
استدلال‌های قوی که قابل مقایسه با فلسفه غرب و شرق نیست.
نمی‌گویم فلسفه را بگذار کنار، استدلال را از هرجا خواستی بگیر، اگر جواب بده بگیر دیگر، کار عقلی هست دیگر؛ اما آن چیزی که مو لای درزش نمی‌رود، رخنه‌ای نمی‌تواند بهش وارد بشود، آن استدلال‌هایی که نبی‌مکرم نسبت به ماتریالیست‌ها، نسبت به مادی‌گراهای زمان خودشان داشتند، می‌گویم این‌ها را.
در زمان ائمهٔ معصومین علیهم‌السلام بودند، مادّی‌گرا بودن، خدا را انکار می‌کردند، استدلال ارائه دادند، برهان ارائه دادند؛ این‌ها گفته نشده.
این مجموعه توحید صدوق، یکی از بهترین کتاب‌های در خداشناسی هست، متاسفانه این نه در حوزه نه در دانشگاه خونده نمی‌شود.

سوال: مجموعه‌ست یا کتاب؟ پنجاه صفحه‌‌ست؟

نه یک کتابی هست، پونصد صفحه‌ست، چهارصد پونصد صفحه‌ست توحید صدوق.
نه آن توحید مفضّل هست، مفضّل‌بن‌عمر که از اصحاب امام صادق علیه‌السلام هست، می‌آید پیش حضرت در مورد عجایب آسمان‌ها و زمین و موجودات این‌ها و… آن بحث دیگری هست؛ نه توحید صدوق یک مجموعه‌ای هست مال مرحوم شیخ صدوق، روایات توحیدی را جمع‌آوری کرده، این دیده نمی‌شود متاسفانه، همه‌اش استدلال و برهان است.

آقا چرا ما باید همیشه حدیث و بگوییم یک آدم دیگری باید بیاید برای ما بِجَود، از چیزی که جوییده او استفاده کنیم، چرا انقدر اعتماد به نفس ما کم شده؟ آقا شما روایت را بخوان، نگفتن شما بروید روایت‌های توحید صدوق را از آقای آیت‌اللّٰه، علامه و دکتر و ایکس و این‌ها برو یاد بگیر! خب برو بخوان، ترجمه‌اش را برو بخوان، به اندازهٔ دریافتی که داری، به اندازهٔ فهمی که داری، اگر گیر کردی یک تیکی بزن بیا از متخصص سوال کن، ما نباید اعتماد به نفس‌مان را از دست بدهیم، روایت‌ها برای عموم هستند، بیشتر روایت‌هایی که مطرح شده در سطح عموم مطرح شده، و استفاده بکنیم.
[در] توحید صدوق خیلی از روایت‌ها روانه، ساده‌ست، گفته می‌شود، بیان می‌شود؛ اگر چنان‌چه بله یک‌جاهایی دقایقی دارد که اگه افراد متخصص هم بفهمند! آخه بعضی چیز‌ها را اصلا نمی‌فهمیم، در حد [فهم ما نیست]، اصلاً شاید باید خود معصوم بیاید تشریح بکند بعضی جاها را.
مثلاً مخاطبش سلمان بوده، ابوذر بوده، آن لول بحث بالاست؛ یا اصلا بعضی وقت‌ها معصومین علیهم‌السلام گفتند، می‌دانستند هم نمی‌فهمیم، دلیلی داشته، می‌خواستند ببینند آقا شما نمی‌فهمید، اصلاً همین نفهمیدند، اقرار به نفهمیدن خودش قسمتی از عبادت هست، قسمتی از در مسیر اهل‌بیت بودن هست، همه چیز را ما نباید بفهمیم؛ اهل بیت حکیم بودند، حکیم کار لغو و بیهوده انجام نمی‌دهد، می‌دانستند نمی‌فهمیم چرا گفتند؟ دلیل این هست که در این قسمت‌ها را بگوییم آقا ما نمی‌فهمیم! اما ما این قسمت‌ها را نمی‌فهمیم، قسمت‌های محدودی را نمی‌فهمیم، دلیل بر این نمی‌شود که کل این مجموعه را بگذاریم کنار ازش استفاده نکنیم! اتفاقاً همان‌ها هم به اندازهٔ خودمان می‌فهمیم، همان که نمی‌فهمیم خودش درک بالایی‌ست.
حالا ان‌شاءالله این‌ها را در جلسات بعد ورود پیدا می‌کنیم، آیه می‌خوانم حدیث می‌خوانم، نمی‌گویم امام صادق، نمی‌گویم قرآن؛ استدلال عقلی.
برهان آقا از ارسطو باشد، از افلاطون باشد، بوعلی سینا باشد، دکارت باشد، کانت باشد، امام صادق علیه‌السلام باشد؛ چه فرقی می‌کند؟ چرا شما روی امام صادق علیه‌السلام یک عده حساسیت دارند؟! می‌خواهی حدیث وارد بشوی؟! ما گفتیم بیا خدا را اثبات کن، تو از حدیث می‌خواهی ورود پیدا بکنی؟!
آقا! شما امام صادقش را بگذار کنار ناراحتی، استدلال را جواب بده!
استدلال را نقد کن، بعد ببینید چقدر توی دین ما واقعاً نکات، ظرائف، براهین دقیق هست منتها دیگر مهجور است این مجموعه‌ قرآن و حدیث؛ مهجور هست، آن‌طوری که باید، ما به کانت و دکارت و ابن سینا و ملاصدرا و شیخ اشراق و این‌ور، ایکس و ایگرگ و این‌ها، به غیر معصومین علیهم‌السلام که البته حرف‌های درست هم دارند، اهتمام دارد می‌دهد حوزه و دانشگاه ما، اگر چنان‌چه روی فرمایشات قرآن و معصومین علیهم‌السلام همان اندازه، نمی‌گویم بیشتر، خیلی از مشکلات این‌ جوان‌ها حل می‌شد!
من می‌دیدم مثلاً طرف اثبات وجود خدا می‌خواهد بکند، خیلی خب اثبات وجود خدا، اصالت با وجود هست، طرف می‌گوید چی؟! اصالت با وجود چیست؟!
دنیا با آن آتئیست کل‌کل [می‌کردند]، دو روز باهم بحث می‌کردند، اصالت با وجود هست، آن [می‌گفت] اصالت با ماهیت است، نه اصالت با هردو هست! نه اصالت با هیچ‌کدام نیست! حالا گیرم اصالت با وجود هست؛ حالا مرتبهٔ بعد، تشکیک در وجود هست؛ تشکیک؟! نه کی گفته تشکیک در وجود هست؟! تباین در وجود هست، نه اصلاً وجودی نیست آقا و…
آقا با آتئیست لازم نیست این بحث‌ها را بکنی! استدلال‌های حضرات معصومین علیهم‌السلام روان، راحت با همین اجتماع نقیضین ارائه می‌دهی و اثبات می‌شود؛ و من به لطف خدا تمام مناظرات، یاد ندارم مناظره‌ای با آتئیست کرده باشم، به غیر از فرمایشات قرآن و عترت استدلال‌های این‌ها.
و به نظرم تو تمام استدلال‌ها هست همه، همه‌ مناظراتم در سایتم موجود هست، با افراد مهمی که بوده از آن طرف؛ نگاه بکنند، دوستان نگاه بکنند، قضاوت نمی‌خواهم که خودم از از خودم تعریف بکنم، چون من آن‌جا نبودم، هرچی گفتم توانستم که به نظر خودم، مطلب معصوم و آن حدیث را درست فهمیدم، درست توانستم منتقل بکنم و طرف هم مانده:!
ببینید آیا در کدام یک از استدلال‌های حضرات معصومین علیهم‌السلام که ارائه دادم کم آوردم در مقابل خداناباوری.
آن‌های دیگر گیرم درست، حالا حالاها کار دارد!
اصالت با وجود هست، میرداماد استاد ملاصدرا تا آخرش عمرش تلاشش اصالت ماهوی بود، ملاصدرا بیست‌سال اصالت ماهوی بود، سرآخر فهمید که اصالت با وجود هست، آخه بین استادش تا این اندازه تفاوت هست، شما می‌خواهی اثبات وجود خدا را اول اصالت وجود و اثبات بکنی، برهان صدیقین ارائه بدهی، او آتئیست از اولش می‌زند زیرش، درگیر می‌شوی به جایی هم نمی‌رسید؛
من دیدم با دوستانی که فلسفه خوانده بودند، خودمم خواندم فلسفه، اما با این‌ها راهش این نیست، باید استدلال‌های روان ارائه بدهیم، استدلال‌های فطری و روانی ارائه بدهیم که بتواند جواب بدهد.
چیز‌هایی که توش اختلافی هست، به نتایجی ما را نمی‌رساند.

پیشنهاد ما به شما

تاملی در سوره مبارکه قدر. ❏.دکتر‌ باقر‌پور کاشانی.

صوت ســـخنرانی: سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green