قسمت سی‌‌وپنجم و پایانی: تدریس خدا‌شناسی در خطابه غدیر.

صوت ســـخنرانی:

سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی

𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:

دانلـود‌ویـدئو‌📥

دانلـود‌ pdf 📥

دانلـود‌صـوت📥

«أَحْمَدُهُ کَثیراً وَأَشْکُرُهُ دائماً عَلَی السَّرّاءِ والضَّرّاءِ وَالشِّدَّهِ وَالرَّخاءِ، وَأُومِنُ بِهِ و بِمَلائکَتِهِ وکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ. أَسْمَعُ لاَِمْرِهِ وَاُطیعُ وَأُبادِرُ إِلی کُلِّ مایَرْضاهُ وَأَسْتَسْلِمُ لِماقَضاهُ، رَغْبَهً فی طاعَتِهِ وَ خَوْفاً مِنْ عُقُوبَتِهِ، لاَِنَّهُ الله الَّذی لایُؤْمَنُ مَکْرُهُ وَلایُخافُ جَورُهُ».
✎راضی بودن به رضای خدا؛ خوف از عقوبت او.

✏️قسمت سی‌وپنجم:
تدریس خدا‌شناسی در خطابه غدیر ↓📋 › ؛

بِسْمِ‌اللّهِ‌الرَّحْمَنِ‌الرَّحِیم
در بند و فراز پایانی از خطابهٔ غدیر، نبی اکرم صلَّى‌اللّٰه‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم فرمودند:
﴿أَحْمَدُهُ کَثیراً﴾، «حمد می‌کنم خدا را بسیار»،
﴿وَ أَشْکُرُهُ دائماً عَلَی السَّرّاءِ والضَّرّاءِ وَالشِّدَّهِ وَالرَّخاءِ﴾، «شکر می‌نمایم دائماً در تمام حالت خداوند را؛ در حالت سَّرّاءِ (آسایش)، ضَّرّاءِ (گرفتاری)، در حال شدّت، در حال آرامش، در همه حال او را شکر می‌کنم».
﴿وَ أُومِنُ بِهِ و بِمَلائکَتِهِ وکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ﴾؛
«و ایمان به او دارم، ایمان به ملائکهٔ او دارم، ایمان به کتب او دارم، ایمان به فرستادگان او دارم».
﴿أَسْمَعُ لاَِمْرِهِ وَاُطیعُ وَأُبادِرُ إِلی کُلِّ مایَرْضاهُ﴾
«گوش می‌سپارم به فرمان او، اطاعت می‌نمایم او را، مبادرت می‌ورزم به آن‌چه او راضیست؛ هر آن چیزی که او راضی‌ست، هر آن چیزی که او خواسته، اطاعت کرده، من آن را انجام می‌دهم».
﴿وَأَسْتَسْلِمُ لِماقَضاه﴾
«تسلیم می‌شوم به هرچه که تقدیر فرماید»؛ لج نمی‌کنم، در مقابلش نِق نمی‌زنم، می‌دانم که او مصلحت من را بهتر از خودم می‌داند، می‌دانم که او من را بیشتر از خودم دوست دارد، می‌دانم که او از خودم به خودم نزدیک‌تر است…
پس به آن چیزی که او برایم مقدّر کرده، راضی هستم، تسلیم هستم.
﴿رَغْبَهً فی طاعَتِهِ وَ خَوْفاً مِنْ عُقُوبَتِهِ، لاَِنَّهُ الله الَّذی لایُؤْمَنُ مَکْرُهُ وَلایُخافُ جَورُهُ﴾؛
راغب به اطاعت او، و ترس از عقوبت اویم؛ زیر اوست خدایی که نمی‌توان از مکر او در امان بود؛ هر حیله‌ای که من بزنم، او می‌داند، و او می‌تواند متقابلاً مقابل من بایستد و مرا عقوبت کند درحالی که هیچ ترس و هراسی من از جور او ندارم؛ می‌دانم که او ظلم نمی‌کند، قدرت دارد اما ظلم نمی‌کند، اما آن مکر و حیله‌ای که من دارم، می‌دانم که او می‌تواند مچ مرا بگیرد؛ مقابله بکند، آن چیزی که من درباره‌اش بازی در می‌آورم، او می‌تواند می‌تواند که آفتش را برگرداند به خودم.
لذا نبی اکرم صلَّى‌اللّٰه‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم فرمودند که: چنین نمی‌کنم، اما در حین اینکه ترسی هم از او ندارم؛ او ظلم و جنایت نمی‌کند.
خب در این فراز‌هایی که در مباحث توحیدی نبی اکرم صلَّى‌اللّٰه‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم فرمودند، بسیار مسائل غنی‌ای هست که در معرفی خداوند متعال، در تنزیه خداوند متعال، در رابطه‌ای که بین خالق و خلق هست که بینونت و غیریت و نفی هرگونه سنخیت و مثلیّت و نِدّیت و ضدّیت رو مطرح کرده. و بسیار پاکیزه، خداشناسی‌ای که در مسیر و منهاج حق است، نبی اکرم صلَّى‌اللّٰه‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم به ما هدیه فرمودند و بعد از آن وارد مباحثی می‌شوند که وظیفهٔ من در چنین روزی در قبال آقا امیر‌المؤمنین چیست؛ و این حقیقتی‌ست که خداوند متعال از من خواسته است.

پیشنهاد ما به شما

چیستی روح در سوره قدر!❏.دکتر‌ باقر‌پور کاشانی.

صوت ســـخنرانی: سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green