تناسب معجزات انبیاء علیهم‌السلام با روزگار خود.

صوت ســـخنرانی:

سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی

𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍
‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌
•دانلود ڪلیپ، pdf و صوتِ سخنرانی با ڪلیڪ روے عبارات زیر:

دانلـود‌ویـدئو‌📥

دانلـود‌ pdf 📥

دانلـود‌صـوت📥

┓ 🖌┏؛
┛┗؛  تناسب معجزات انبیاء علیهم‌السلام با روزگار خود ↓📋 › ؛

معجزات معمولاً تناسب داشته نسبت به وضعیتی که در آن نقطه بوده.
مثلاً در مورد حضرت موسی علیه‌السلام، بزرگان قوم کسانی بودند که جادوگر بودند.
جادوگران در عصر حضرت موسی علیه‌السلام خیلی عظمت داشتند، خیلی بزرگ بودند، مورد احترام قرار می‌گرفتند تا جایی که جمعیت زیادی را فرعون، احترام و اکرام می‌گذاشت، پول به این‌ها می‌داد و این‌ها را جزء بزرگان حساب می‌کرد!
لذا معجزه‌‌ای که در مورد حضرت موسی علیه‌السلام مطرح می‌شود، یکی از معجزات به تناسب زمانه‌ای که بوده، سحر و جادو بوده، عصای خشک را می‌‌اندازد تبدیل به اژدها می‌شود.
در مورد حضرت عیسی علیه‌السلام، در زمان ایشان، طب و طبابت و پزشکی بوده. بزرگان قوم، کسانی که عظمت داشتند پزشکان بودند.
مثلاً جالینوس در آن دوران بوده است؛ و معجزه‌ای که در مورد حضرت عیسی علیه‌السلام مطرح‌ شده، مثلاً بیماری‌هایی که صعب‌العلاج بود این‌ها را شفا می‌داده، یا مثلاً مرده زنده می‌کرده، کور مادرزاد را شفا می‌داده، متناسب با موقعیت خودش بود. یعنی بزرگان، کسانی که محبوبیت داشتند، پزشکان بودند.
در زمان پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله، این چیزی که اختلافی در آن نیست، بزرگان قوم، ادبا و شاعران بودند.
لذا در عصر پیامبر، رواج خطابه، شعر، گفتارهای لطیف، تشبیهات، کنایات؛ اگر دوستان ابهاماتی داشتند می‌توانند نگاه کنند که تمام اشعار زمان جاهلیت، لطائفی که بوده که الان هست تمام این‌ها موجود هست، کسانی که رشته‌شان این باشد، درس‌هایی را می‌خوانند، ادبیاتی را می‌خوانند، اشعاری را می‌خوانند، تاریخی را می‌خوانند، برای زمان جاهلیت بوده قبل پیامبر بود و تمام آن‌ها این‌طور نیست که نابود شده باشد! قسمت اعظم آن‌ها الان در دست ماست.
لذا بزرگان این‌گونه بودند که محبوب‌های آن دوره خطباء بودند، شعرا بودند، گویندگان بودند.
آورده شده ایجاد محافلی بوده برای خواندن اشعار، قصائد، گفتارهایی جالب، لطیف‌، ظریف. خیلی اهمیت می‌دادند.
حتی یک جوری بوده که ارزش هر کسی را می‌خواستند ببینند، تو شعرا می‌گفتند کدام یکی شعر بیشتری می‌گوید! کدام یکی مثلاً خطابهٔ قوی‌تر دارد! ارزش آدم‌ها را در این می‌دانستند.
و این‌گونه تقدیر می‌کردند که هفت قصیده منتخب را با آب طلا می‌نوشتند و بر دیوار کعبه نصب می‌کردند. یعنی این‌قدر برایشان مهم بوده!
پس پیامبر اکرم هم این‌گونه بوده که وقتی‌ آمدند به مانند حضرت موسی و عیسی علیهماالسلام، معجزه به تناسب موقعیت ارائه دادند که وضعیت این‌گونه بوده؛ معجزه مهم علمی و ادیبانه و فصاحت و بلاغت و جملاتی در این سطح بوده است.

-دکتر وحید باقرپور کاشانی.

پیشنهاد ما به شما

تاملی در سوره مبارکه قدر. ❏.دکتر‌ باقر‌پور کاشانی.

صوت ســـخنرانی: سخنران: دڪتر وحید باقرپور ڪاشانی 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ 𑁍 ⋆ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green